LogoDSOCgroen

SingerCars gebruikt cookies om uw gebruik van onze website geanonimiseerd te analyseren, zodat we functionaliteit en effectiviteit kunnen aanpassen. Meer informatie is beschikbaar in onze Privacyverklaring Website.

Naast de jaarlijkse nieuwjaarsreceptie en het jaarevenement is er iedere vijf jaar het grote lustrumevenement. In 2015 vierde de DSOC het 40-jarig bestaan, ofwel het achtste Lustrum. De grote evenementen worden behalve door veel leden van de DSOC ook door veel leden van buitenlandse – vooral twee engelse – clubs met hun Singers bezocht. Nog vers in ieders geheugen liggen de laatste twee lustra, waarbij beide keren meer dan 100 personen en 60 klassieke voertuigen aanwezig waren. Ook op door andere automobielverenigingen georganiseerde evenementen zijn de Singereigenaren graag geziene gasten.

Evenementen in 2019

35e Nationale Oldtimerdag in Lelystad - zondag 16 juni 2019

editie 35Heeft u zondag 16 juni 2019 al in uw agenda gereserveerd? Op de derde zondag van juni vindt traditioneel de Nationale Oldtimerdag plaats, de grootste en wellicht gezelligste oldtimermeeting in ons land. Alweer het 7e lustrum! In de afgelopen 35 jaar is de Nationale Oldtimerdag in Lelystad een begrip geworden. Ruim vierhonderd historische automobielen verzamelen zich in de hoofdstad van Flevoland op een sfeervolle locatie langs de Bataviaboulevard. Met Batavialand Werf & Batavialand Museum en Batavia Stad Fashion Outlet als meewerkende buren is het een dagje uit voor het hele gezin.

De Nationale Oldtimerdag biedt u een fascinerend overzicht van de automobielgeschiedenis. Het wordt een wederom dag met zeldzame automobielen en opmerkelijke presentaties waaronder een eerbetoon aan 100 jaar Citroën, 100 jaar Alvis en 110 jaar Bugatti. In overleg met de Unesco presenteren we voor de derde maal in successie een overzicht van de vroege periode die in Europa de naam kreeg ‘Belle Epoque’ (1890-1920). Een periode vol vernieuwingen en verassingen waarin de ontwikkeling van de automobiel een voorname rol speelde. Daarnaast geven we extra aandacht aan de ‘The Roaring Twenties’ (automobielen uit de periode 1920-1930), de ‘Fire Fighters’ (brandweerauto’s) en een line-up van ‘Classic Super Cars’. Voor sommige presentaties vragen wij aan de deelnemers om niet deel te nemen aan de rit.

Het programma begint om 09.00 uur en wordt omstreeks 17.00 uur afgesloten. De deelnemers stellen zich op voor een jurypresentatie. Aansluitend is er een toertocht van omstreeks zestig kilometer in de landelijke omgeving van het mooie polderlandschap. Iedere leeftijdsklasse kent zijn eigen winnaars. Op basis van het aantal toegekende punten is er een overall winnaar met als eretitel ‘The Best of the Show’, beloont met de Vredestein Prix d’Historique wisselbokaal. Naast de prijzen voor de categorieën is er een speciale prijs voor de aantrekkelijkste combinatie van kleding en voertuig ‘Prix d’Elegance’.

De categorie-indeling is als volgt:

  • Klasse A/B Automobielen tot en met 1918
  • Klasse C Automobielen van 1919 tot en met 1930
  • Klasse D Automobielen van 1931 tot en met 1945
  • Klasse E Automobielen van 1946 tot en met 1960
  • Klasse F Automobielen van 1961 tot en met 1970
  • Klasse S Bedrijfsautomobielen tot en met 1975
  • Masterclass met de winnaars van eerdere jaren

Nota bene: recreations (mits van voor 1970) zijn tijdens het evenement welkom als kijkobjecten. Zij maken geen deel uit van de beoordeling per categorie.

De meeting kent bovendien diverse bijzondere kijkobjecten, leuke muzikale optredens en een curiosamarkt. Jaarlijks komen er gemiddeld 20.000 enthousiaste bezoekers een kijkje nemen bij deze indrukwekkende rijdende collectie historische automobielen onder het motto ‘Erfgoed dat beweegt’. De deelnemers (maximaal vier inzittenden per automobiel) krijgen consumptiebonnen en lunchpakketten. Na afloop krijgt iedere deelnemende automobiel een aantrekkelijke attentie. Met het aan u toegekende startnummer speelt u mee in de Classic Car Tombola met verrassende prijzen.

Inschrijving kan via www.nationaleoldtimerdag.nl. U krijgt van ons een automatische bevestiging van aanmelding, uw inschrijving is pas definitief als u van ons omstreeks eind april een bevestiging heeft ontvangen. U krijgt ongeveer twee weken voorafgaande aan het evenement een draaiboek thuis gestuurd. Indien een categorie is volgeboekt plaatsen wij u op de wachtlijst.

De Nationale Oldtimerdag kent geen inschrijfgeld en is voor publiek vrij toegankelijk.